Tags

, , , ,

Liebster Award

Today, out of the blue, this happy blogger discovered he’d been nominated for the Liebster Award. Now, like a lot of you (probably), I’d never heard of the Liebster Award or the idea behind it, but once I’d done a little research, I discovered the following:

The Liebster Award is given to bloggers by other bloggers, it’s a bit like a chain letter, and it’s designed to promote new bloggers and their sites. It involves some work on the nominated blogger’s part (see below), but it’s a generally worthwhile attempt to broaden people’s horizons and get them to try other blogs they might not be aware of – which isn’t difficult as there’s thousands and thousands of us out there.

So a big THANK YOU to Jordan’s Movie Guide for nominating me (use the link to check out his site), and in the spirit of paying it forward etc., I’m more than happy to answer the questions he’s devised (it’s all part of the nomination).

THE QUESTIONS

Q1 The obvious: What is your favorite movie?

Answer: 2001: A Space Odyssey (1968) – a movie that never fails to impress me and which I can watch over and over again and always find something new that I haven’t noticed before.

Q2 Tell me a little about your favorite movie-going experience. What did it entail?

Answer: That’s an easy one. I won a free ticket to see all six Star Wars movies in one day, with the UK premiere of Episode III: Revenge of the Sith as the final movie… and George Lucas showed up to introduce it.

Q3 Which upcoming movies are you most excited about?

Answer: Alas, none at the moment. For me, this year has been a disappointing one, so my expectations have dwindled with each letdown. If I had to show enthusiasm for anything it would be In the Heart of the Sea.

Q4 Where are you from?

Answer: I’m from Basildon in Essex in the UK, a town that unfortunately has a Basildon sign that looks too much like a misguided attempt to emulate the Hollywood sign.

Q5 What place in a movie would you like to visit given the chance?

Answer: Well it’s less a place than an environment: the waters off the Southern Australian coast, New Guinea, and the Indo-Pacific areas, as seen in Under the Sea 3D (2009) – simply incredible!

Q6 What’s your favorite movie hero?

Answer: Easy peasy – Atticus Finch from To Kill a Mockingbird.

Q7 What’s your favorite movie villain?

Answer: It’s a tie, between Hugo Weaving’s Agent Smith in The Matrix trilogy, and Alan Rickman as Hans Gruber in Die Hard.

Q8 What’s your favorite genre of movies?

Answer: Even though I’m disappointed by what I see pretty much 99% of the time, it still has to be horror, a genre I grew up with and which is still my first love forty years on.

Q9 Who’s your favorite actor of all time?

Answer: Trevor Howard – he made some bad movies in his time, but he never gave a bad performance, and you never caught him “acting”.

Q10 Who’s your favorite director of all time?

Answer: Given that my all-time favourite movie is 2001: A Space Odyssey, it has to be Stanley Kubrick, a director who can still make my jaw drop when I watch any of his movies (even for the umpteenth time).

So, with that out of the way, it’s my turn to come up with the questions for the ten bloggers I’ll be nominating below. If any of them take up the challenge, there’s just one caveat: that they leave out any details relating to Q7. So, here goes:

Q1 The obvious one: What was the last movie you saw at the cinema?

Q2 Which movie – if any – has the ability to make you cry? (And guys – be honest.)

Q3 Black and white, or colour?

Q4 What is your favourite non-Disney/non-Pixar animated movie?

Q5 What is the worst movie you’ve ever seen?

Q6 Which Martin Scorsese movie would you like to have been in?

Q7 If you absolutely had to wake up in bed next to an actor or actress of your choosing, who would it be?

Q8 Hot dog, or popcorn?

Q9 Do you think there should be Adults Only showings of kids’ movies?

Q10 Which movie is the one that always cheers you up when you’ve had a crappy day?

We’re in the final stretch now, and it just remains for me to list my nominees for the Liebster Award. Now the current rule is that nominees should have around 200 followers, but I think that’s too low a figure. I’m more comfortable with 500-1000, as I’d like to think my nominees aren’t complete novices, and at least know what they’re doing (no offence to you guys who aren’t hitting 200 yet). But even with that it’s not always easy to work out just how many followers a blog has, as not everyone lets on, so some of my nominations may not fit the criteria (even my own). And lastly I have to admit, llike Jordan, some of these blogs I found so I could make up the list, but they’re all worthy of your attention, and if I have any favourites… well, you’ll never know. And the nominees are:

Sunset Boulevard

andsoitbeginsfilms

Sobriety Test Movie Reviews

Critical Outcast

Thoughts on Film

Fast Film Reviews

Ross v Ross

The Furious D Show

Phil on Film

Battle Royale With Cheese

So, that’s that. The last couple of years have been a fun ride, and I hope to continue for as long as my eyes can focus and my capacity for hot dogs and giant chocolate buttons remains undiminished. And to the nominees, I hope you guys “pay it forward” as well, and have fun compiling your own questions and nominees.

Advertisements